Siolit Flora 1 kg.

kr.350.00

Siolit Flora er et nyt jordforbedrende middel, der giver haveplanter og potteplanter et større rodnet. Dermed bedre optagelse af næringsstofferne i jorden. Resultatet er større modstandskraft overfor sygdomme.

Kategori:

Beskrivelse

Forsøg på Assens Planteskole resultererede i bl.a. mindre gødningsmængde.

Siolit Flora har i flere år været afprøvet og testet på Assens Planteskole. Erfaringerne herfra og fra andre steder i Europa viser, at Siolit Flora giver større plantesundhed. På Assens Planteskole er forbruget af gødning samtidig reduceret med ca. 75 %, uden at planterne af den grund har vist tegn på mangel på næringsstof. Tværtimod var bladfarven mere mørkegrøn. Blomstersætningen var større i de Siolit Flora-behandlede planter end i kontrolplanterne. Så også ud fra et salgsmæssigt synspunkt var Ole Madsen på Assens Planteskole yderst tilfreds.

Roserne fik bedre vækst.

På Assens Planteskole er udvalget af antikke roser meget stort. Et af forsøgene med Siolit Flora drejede sig især om deres vækst og sundhed. Ud over at rosernes rodsystem blev væsentligt større og mere fint forgrenet, blev bladfarve og bladmasse bedre.

Hovedparten af svampemidlerne til roser er forsvundet fra det danske marked. Derfor var det for Ole Madsen interessant at se, om hans roser fik en forbedret sundhed og vækst, som igen ville resultere i en større modstandskraft overfor sygdomme i roserne. Det fik han.

Frugttræer med kræftknuder, kræftsår og barkskader kan behandles!

Et flerårigt forsøg på Tåsinge hos Bent Nielsen, Landet, har vist at kræftknuder på frugttræet kan helbredes. Bent Nielsen har i et nært samarbejde med Ole Madsen på Assens Planteskole gennem mange år opsøgt og indsamlet podemateriale fra de gamle frugttræs sorter, for at sikre disse for eftertiden. En hel del af disse gamle sorter, der ofte er både velsmagende og langtidsholdbare, har desværre også en tendens til at udvikle kræft.

Siolit havde vist sig særdeles effektivt som sårhelende behandling på forskellige træarter. Med disse resultater som baggrund var det nærliggende også at behandle kræftformer på frugttræerne hos Bent Nielsen. Alle synlige kræftskader blev Siolit – behandlet ved at smøre en blanding af Siolit, trælim og vand på såret. Det kunne allerede efter et år ses, at der var en ny barkdannelse i randen af kræftsåret der tydede på en helende proces var sat i gang. Inden genbehandlingen denne sommer var en meget tydelig barkdannelse synlig, så det med sikkerhed kunne konstateres at Siolit – behandlingen har en effekt på selv meget dybe og store kræftsår. Ved en nøje gennemgang af særlig udsatte træarter blev flere unge kræftknuder Siolit – behandlet første gang. Allerede i efteråret kunne effekten ses på denne tidlige behandling der var sket i foråret.

Yderligere information

Vægt 1.00 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Siolit Flora 1 kg.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *